Υλοποίηση σεναρίων χρήσης συστημάτων ERP για την υποστήριξη επιχειρησιακών λειτουργιών : - Γαλάνης, Ηλίας (2017)
Εδώ και αρκετές δεκαετίες η χρήση Η/Υ και πληροφοριακών συστημάτων έδινε στις επιχειρήσεις σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ τα Συστήματα Επιχειρησιακών Πόρων ERP (Enterprise Resource Planning) φαίνεται να έχουν εδραιωθεί πλέον στο περιβάλλον των σύγχρονων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε μεγάλους οργανισμούς. Κάτω από την ομπρέλα των συστημάτων ERP ενιαίες και τυποποιημένες διαδικασίες και πρακτικές ενοποιούν όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού: από το λογιστήριο μέχρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής κατά το βέλτιστο δυνατό και αποδοτικό τρόπο. Στα πλαίσια αυτής της πτυχιακής εργασίας αρχικά θα κάνουμε μια γενική αναφορά στα συστήματα ERP. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο κύριο μέρος της εργασίας, εστιάζοντας στο SAP ERP όπως αυτό έχει εγκατασταθεί και παραμετροποιηθεί στο εργασιακό περιβάλλον μιας εταιρίας παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος. Θα παρουσιάσουμε σενάρια χρήσης και διαδικασίες στα υποσυστήματα Γενικής Λογιστικής (FI) και Κοστολόγησης-Ελεγκτικής (CO). Τέλος, θα κάνουμε μια εισαγωγή στη δομή του Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας της SAP (SAP BI).