Εκτίμηση απειλών για δικτυακά στοιχεία HeNB σε περιβάλλον 4G = - Χειμαριώτης, Θεοφάνης (2017)
Τα δικτυακά στοιχεία HeNB είναι ένας ειδικός τύπος eNB και βρίσκονται τοποθετημένα στο κτίριο του πελάτη (Hosting Party), αλλά λειτουργούν στο αδειοδοτημένο φάσμα δικτύου, το οποίο ανήκει στον Πάροχο(Operator). Έτσι, τα δικτυακά στοιχεία HeNB υποβάλλονται στις ίδιες κανονιστικές απαιτήσεις όπως κάθε άλλος σταθμός βάσης. Επιπρόσθετα, πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ασφαλειάς τα οποία δεν επιτρέπουν στον πελάτη να αποκτάει τον πλήρη έλεγχο πάνω στα HeNB. Για παράδειγμα, η παραμετροποίηση του στοιχείου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από τον Πάροχο (Operator). Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αυτή η σύνδεση δρομολογείται μέσω του δημοσίου διαδικτύου, θεωρείται εκ των προτέρων ανασφαλής (βλέπε TR 33.820, TS 33.320). Η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία παρέχει μία εκτίμηση απειλών και κινδύνου βασισμένη στις προδιαγραφές ασφαλείας και στη σχετική έρευνα, αναγνωρίζει της απαιτήσεις ασφάλειας και αναπτύσσει μια κριτική συζήτηση γύρω από τις παραπάνω προδιαγραφές.