Αποτελεσματικότητα διαφήμισης σε ειδησεογραφικούς ιστοχώρους : - Πάντζη, Νεφέλη (2017)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να εξετάσει την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στους ειδησεογραφικούς ιστοχώρους. Για τον λόγο αυτό οργανώθηκε μία online έρευνα πεδίου στην e-οικονομική εφημερίδα «VORIA», όπου εξετάσαμε αν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ανάμειξη (involvement) που νιώθει ο αναγνώστης με ένα online άρθρο και στην ανάκληση των banner που περιβάλλουν αυτό το άρθρο. Η αρχική μας υπόθεση πως η συσχέτιση αυτή είναι αρνητική, δεν επιβεβαιώθηκε, μιας και τα αποτελέσματα έδειξαν την ύπαρξη θετικής σχέσης, η οποία όμως δεν είναι ισχυρή. Οι υπόλοιπες ερευνητικές μας υποθέσεις, αναφορικά με τη συσχέτιση της ανάμειξης (involvement) με τις στάσεις (Attitude) για τις Διαφημίσεις/Ιστοχώρο/Online Τύπο επιβεβαιώθηκαν, με στατιστικώς σημαντική θετική σχέση.