Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης : - Τριανταφυλλοπούλου, Κατερίνα (2017)
Η παρούσα διπλωματική αφορά τα ζητήματα της ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο περιεχόμενο της μελετάται ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στη σύγχρονη κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη εξάπλωση τους. Επίσης καταγράφεται η έννοια της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων και αναλύεται η εθνική και διεθνή νομοθεσία προστασίας τους. Ακολούθως αναλύονται οι κίνδυνοι παραβίασης του ιδιωτικού βίου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την κοινωνική δικτύωση στους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους. Τέλος αναφέρονται τρόποι προστασίας της ιδιωτικότητας στα κοινωνικά δίκτυα κυρίως με την χρήση τεχνολογιών ενίσχυσης της ιδιωτικότητας, αυτορρύθμισης και ρυθμίσεων απορρήτου καθώς τα νομοθετικά μέτρα δεν επαρκούν για την εξασφάλιση της,