Attacks exploiting users' common-interests on social network systems : - Βλασσόπουλος, Γεώργιος (2017)
Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι να εκτελεστεί μια επίθεση ηλεκτρονικού «ψαρέματος» σε χρήστες του Twitter χρησιμοποιώντας την επιρροή συγκεκριμένων χρηστών. Για να επιτευχθεί αυτό το διαφορετικό είδος της επίθεσης, συλλέχθηκαν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων χρηστών. Στη συνέχεια, υπολογίζεται η επίδραση όλων των χρηστών και αποστέλλεται ένα μήνυμα «ψαρέματος» στους χρήστες με τη μεγαλύτερη επίδραση. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αληθοφανές μήνυμα αλλά και μια αληθοφανής σελίδα «ψαρέματος». Μέσα από αυτή τη μελέτη, αντιλαμβανόμαστε πόσο ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας του Twitter. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν πληροφορίες για ένα χρήστη, αλλά ούτε και ανέφικτο. Υπάρχουν ισχυρά μέτρα που λαμβάνονται από το Twitter για να εμποδίσει κακόβουλους χρήστες να συγκεντρώνουν αδιαλείπτως προσωπικά δεδομένα. Αυτή η διπλωματική, ωστόσο, αποδεικνύει ότι η συλλογή δεδομένων στο Twitter είναι εφικτή και οι χρήστες του, δεν προστατεύονται στο βαθμό που θα έπρεπε. Αποδεικνύει επίσης ότι ένας εισβολέας είναι σε θέση να στείλει κακόβουλα μηνύματα χωρίς αυτά να ανιχνεύονται.