Ασφάλεια σε ευφυή-προγραμματιζόμενα-δίκτυα = - Γκούντης, Χρήστος (2017)
Τα Ευφυή-Προγραμματιζόμενα-Δίκτυα (ΕΠΔ) είναι μια ανερχόμενη τεχνολογία δικτύων για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των δικτύων των υπολογιστών. Ο στόχος των ΕΠΔ είναι να προσφέρει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο του δικτύου. Αυτό το επιτυγχάνει με την απόζευξη των επιπέδων ελέγχου και δεδομένων, εισάγοντας την οντότητα ενός κεντρικού ελεγκτή. Πάρα το γεγονός ότι ο ελεγκτής παρέχει τεράστια πλεονεκτήματα, είναι επίσης μοναδικό σημείο αποτυχίας αν καταρρεύσει ύστερα από Destributed Denial of Service (DDoS) επιθέσεις. Ο κύριος σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει και να επισημάνει τις ευπάθειες των ΕΠΔ συστημάτων και να προτείνει μια λύση που να είναι αποτελεσματική εναντίον DDoS επιθέσεων στον ελεγκτή χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά τους πόρους του ελεγκτή. Επιπλέον, αυτή η εργασία δείχνει πως οι DDoS επιθέσεις μπορούν να εξαντλήσουν τους πόρους του ελεγκτή και των μεταγωγέων, και δίνει μια λύση για την ανίχνευση και τον μετριασμό τέτοιων επιθέσεων με βάση την επεξεργασία των στατιστικών που κρατάει ο μεταγωγέας. Μέσω πειραμάτων δοκιμής και σύγκρισης με προγενέστερα σχήματα προστασίας κατά DDoS επιθέσεις, αποδείξαμε ότι η λύση μας παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα όταν πρόκειται για ΕΠΔ συστήματα.