Το ηλεκτρονικό έγκλημα και η διερεύνησή του : - Λύσσαρης, Ευθύμιος (2017)
Στη σημερινή κοινωνία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα σεπολλές πτυχές της ζωής τους. Από την άλλη, οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τις νέες τεχνολογίες για τη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων τους. Οι νέες αυτές τεχνολογίες επιτρέπουν στους εγκληματίες τη διάπραξη εγκλημάτων σε διεθνές επίπεδο και από απόσταση, με σχετική ανωνυμία. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων,αποτελούν πειστήρια του εγκλήματος και σε αυτούς αποθηκεύονται ψηφιακές αποδείξεις των εγκλημάτων και να παρέχουν πληροφορίες στις αρχές για τους υπόπτους και τα θύματα. Τα παραπάνω ζητήματα καθώς και το νομικό πλαίσιο που προβλέπει και τιμωρεί τα εγκλήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο ή με τη χρήση αυτού, παρουσιάζονται στην παρούσα διπλωματική εργασία.