Υλοποίηση βιβλιοθήκης λογισμικού για την εγκαθίδρυση ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας ανεξαρτήτου πλατφόρμας στο επίπεδο εφαρμογής = Implementation of a cross-platform software library for establishing an application layer secure channel : - Δρακάτος, Παναγιώτης (2017)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, προτείνουμε μια βιβλιοθήκη ασφάλειας που την επονομάζουμε «Lightweight Iot Crypto Library»(LICL) η οποία υποστηρίζει πολυάριθμες ετερογενείς πλατφόρμες κινητών συσκευών και επιτρέπει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία στο επίπεδο εφαρμογής μεταξύ των δυο μερών (συνήθως μεταξύ του τελικού χρήστη και ενός διακομιστή). Αυτή η βιβλιοθήκη λογισμικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν οποιοδήποτε οργανισμό η προγραμματιστή που θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ ενός χρήστη και ενός εταιρικού διακομιστή. Επειδή η βιβλιοθήκη LICL που προτείνουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας σε σενάρια BYOD, παρέχουμε επιπλέον μια γενική επισκόπηση στο οικοσύστημα αυτό. Στην συνέχεια, η παρούσα πτυχιακή εξετάζει το πρωτόκολλο χειραψίας που χρησιμοποιείται από τη βιβλιοθήκη LICL και αναλύει την εσωτερική λειτουργία του. Επιπλέον, προκειμένου να αξιολογήσουμε την προτεινομένη βιβλιοθήκη, έχουμε εκτελέσει μια σειρά πειραμάτων από πλευράς συνολικού χρόνου εξυπηρέτησης του πελάτη, συγκρίνοντας τον αναμενόμενο χρόνο που λαμβάνουμε κάθε φορά με εκείνον του γνωστού πρωτοκόλλου TLS. Τέλος, παρέχουμε μια ανάλυση σχετικά με τις μελλοντικές προκλήσεις και βελτιστοποιήσεις όσο αφορά την προτεινομένη βιβλιοθήκη και στο συγκεκριμένο χώρο ερευνάς γενικότερα.