Δημιουργία εκπαιδευτικού site ρομποτικής στα ελληνικά για Lego : - Φιλίππου, Στέφανος; Μαυρόπουλος, Νικόλαος (2017)
Από την επισκόπηση των υπαρχόντων ιστοσελίδων συμπεραίνουμε ότι υπάρχει έλλειμμα ιστοσελίδων στα Ελληνικά που να υποστηρίζουν σε βάθος την εκμάθηση ρομποτικής με πλατφόρμα LEGO. Στο ίδιο αντικείμενο στην Αγγλική γλώσσα ξεχωρίζουν 4 ιστοσελίδες για το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρουν. Λόγω της ραγδαίας αύξησης της ενασχόλησης αρκετών παιδιών με την ρομποτική με πλατφόρμα LEGO και των αναρίθμητων ωφελειών που προκύπτουν από αυτή κρίθηκε σκόπιμη η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για την εκμάθηση ρομποτικής με LEGO. Η ιστοσελίδα είναι στην Ελληνική γλώσσα, περιέχει μαθήματα, κατασκευές και ασκήσεις. Το υλικό συλλέχτηκε εν μέρη από υπάρχοντα site ή όπου χρειάστηκε δημιουργήθηκε νέο. Το υλικό οργανώθηκε σε μια σειρά μαθημάτων σχεδιασμένα σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες διδακτικής. Η ιστοσελίδα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές 9 - 14 ετών. Είναι εύχρηστη και ελκυστική ενώ έγινε προσπάθεια να καλύψει τις απαιτήσεις του Πλαισίου Ποιότητας των Βρυξελλών (The Brussel Quality Framework).