Ίμβρος - Αγγελόπουλος, Πάνος; Κατσιγιάννης, Ανδρέας; Νταλάρας, Γιώργος; Livaneli, Zulfu, 1946-; Σαρίογλου, Ειρήνη, 1972-; Σαρίογλου, Ειρήνη, 1972- (Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, 2012)
Αφιερώνεται στο μικρό Λέανδρο που κατάγεται από την Ίμβρο για να μάθει, όταν μεγαλώσει, την πολύπαθη ιστορία των προγόνων του.