Μελέτη και αξιοποίηση τεχνολογιών τρισδιάστατης (3Δ) εκτύπωσης για την σχεδίαση και την παραγωγή εξωτερικών σολών για αθλητικά παπούτσια : - Καρμοίρη, Έλλη (2017)
Η συγκεκριμένη εργασία στοχεύει στον σχεδιασμό εξωτερικών σολών για αθλητικά παπούτσια που προορίζονται για περπάτημα και χαλαρή άσκηση, με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης. Έπειτα από την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με το ανθρώπινο πόδι, τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά του παπουτσιού, τον τρόπο κατασκευής αυτού, την σόλα του παπουτσιού και τον τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής της και του επιστημονικού πεδίου της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σχεδιάστηκαν κάποια concept σε 3Δ προγράμματα, με διαφορετικά μοτίβα που στοχεύουν στην λειτουργικότητα και την άνεση, και στην δημιουργία μιας πρωτότυπης σόλας. Πάνω στα 3 concept πραγματοποιήθηκαν πειράματα για την εύρεση του επικρατέστερου σχεδίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, και τέλος έγινε εκτύπωση και μελέτη του τελικού σχεδίου.