Σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρικού μουσικού οργάνου : - Βασιλάκης, Κωνσταντίνος (2017)
Η εργασία αυτή σκοπό έχει την βασική κατανόηση της λειτουργίας των έγχορδων ηλεκτρικών μουσικών οργάνων και τη μελέτη των διάφορων τρόπων κατασκευής τους. Γίνεται αναφορά στην ιστορία των έγχορδων ηλεκτρικών οργάνων, αναλύονται βασικές φυσικές αρχές ταλαντώσεων οι οποίες περιγράφουν τη λειτουργία του ήχου, και μελετούνται τα χαρακτηριστικά των διάφορων υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευής τους. Τέλος ακολουθεί μια πειραματική κατασκευή ενός ηλεκτρικού τετράχορδου μπάσου για την καλύτερη κατανόηση της κατασκευαστικής διαδικασίας.