Σχεδίαση για αειφορία : - Εκίζογλου, Ειρήνη (2016)
Σε αυτήν την εργασία αναλύεται η σημασία και η χρήση του upcycling και της συμμετοχής στο σχεδιασμό ρούχων. Η γρήγορη μόδα των ημερών έχει δημιουργήσει προβλήματα σε περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγκη επίλυσής τους αντικατοπτρίζεται στη στροφή του κλάδου σε πιο οικολογικές μεθόδους παραγωγής και στην αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων διαχείρισης των απορριμμάτων, με στόχο όχι μόνο τη μείωσή τους αλλά την εξάλειψή τους. Το upcycling αποτελεί λύση στη διαχείριση απορριμμάτων, τέχνη στο σχεδιασμό ρούχων και παράλληλα μέσο σχεδιαστικού ακτιβισμού.