Σχεδιασμός στέγαστρου αναμονής πεζών στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας : - Ρομοσιού, Μαρία (2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σαν αντικείμενο μελέτης το σχεδιασμό ενός συστήματος στέγαστρου αναμονής πεζών, το οποίο θα τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Το υπό σχεδίαση αντικείμενο θα πρέπει μέσα από τη χρήση κατάλληλων οικολογικών υλικών, όπως είναι το ξύλο, το αλουμίνιο, ο ωστενικός χάλυβας, καθώς και μέσα από τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα και οι λαμπτήρες LED, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών. Το στέγαστρο, επειδή θα τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο, η πρόσβασή του θα είναι εφικτή από κάθε άτομο ανεξαρτήτου μόρφωσης, ηλικίας, φύλου και οικονομικής κατάστασης. Στόχος του υπό σχεδίαση αντικειμένου είναι η άνετη και ασφαλής μετακίνηση και αναμονή των πεζών στο αστικό περιβάλλον και η εξυπηρέτηση των εκάστοτε δραστηριοτήτων των χρηστών.