Σχεδιασμός συστήματος ερασιτεχνικής αστικής καλλιέργειας για δημιουργικές κοινότητες της Αθήνας : - Καραδήμα, Θεοδώρα (2016)
Τα τελευταία 40 χρόνια οι συνήθειές μας έχουν συνδεθεί τόσο σε επίπεδο μέτρησης ευτυχίας όσο και επίτευξης σε υλικά αγαθά. Παρόλη την προειδοποίηση των επιστημόνων σε σχέση με την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, τη διαχείριση απορριμμάτων και άλλα περιβαλλοντικά θέματα ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο ακριβώς επειδή έχουν τέτοια σχέση με την κατανάλωση. Η παρούσα διπλωματική ξεκίνησε ως μία διερεύνηση της αειφορίας με τις αστικές καλλιέργειες και τη σχέση τους με θέματα προσωπικού σχεδιαστικού ενδιαφέροντος όπως open design, συμμετοχικός σχεδιασμός κ.ά. και που αυτά συγκλίνουν. Ένας τρόπος να δοθεί λύση στις μη αειφόρες κοινωνίες είναι μέσω της αστικής καλλιέργειας, η οποία αγγίζει όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπου. Σε προσωπικό, πολιτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσει ζωτικής σημασίας δραστηριότητα με την οποία είναι εξοικειωμένη η ανθρωπότητα από τα αρχαία χρόνια. Η παρούσα διπλωματική και συγκεκριμένα το προϊόν που προτάθηκε προσπάθησε να αποτελέσει ένα εναρκτήριο εργαλείο για τις δημιουργικές κοινότητες αστικών καλλιεργητών της Αθήνας. Τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσουν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνους, θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής προσπάθειάς τους είτε σα μονάδα για δική τους χρήση.