Σχεδίαση κελύφους προσωρινών κατοικιών για άστεγους μετά από σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Μεσογείου : - Λαυτσής-Σκρέτας, Γεώργιος (2017)
Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη των πιθανών τρόπων επίλυσης του έκτακτου στεγαστικού προβλήματος που δημιουργείται σε μια περιοχή από την επίδραση ενός σεισμού. Ως αντικείμενο μελέτης της διπλωματικής εργασίας ορίζονται οι φυσικές καταστροφές ως γεγονότα που μεταβάλλουν τις συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή, καθώς και τα προσωρινά καταλύματα ως συστήματα στέγασης του πληγέντος πληθυσμού. Το προς σχεδίαση σύστημα προορίζεται για χρήση στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Μεσογείου, και ως τέτοιο πρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες του κλίματος αυτού. Δεδομένων και των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται από την φυσική καταστροφή, το σύστημα θα πρέπει να μπορεί να στεγάσει άμεσα τον πληγέντα πληθυσμό έως ότου καταστεί δυνατή η επιστροφή του σε μόνιμες κατοικίες. Παράλληλα έχει σκοπό την μείωση των αρνητικών συνεπειών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του συστήματος.