Η τέχνη της φωτογραφίας και ο ρόλος της στη διαφήμιση : - Ρούσσου, Μαριάμ-Θεοδώρα (2016)
Η διαφήμιση, και συγκεκριμένα η έντυπη μορφή της, αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα προώθησης προϊόντων. Δεδομένου ότι η τρέχουσα εποχή διέπεται από υψηλό ποσοστό παραγωγής προϊόντων που στόχο έχουν να προβληθούν και να καταναλωθούν από το κοινό, η διαφήμιση ανάγεται σε ένα από τα πιο συχνά οπτικά μέσα για την προώθησή τους, στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Η οπτική φύση που έχει κατά κύριο λόγο μια διαφήμιση, καθιστά αντιληπτό τον καθοριστικό ρόλο που διατελεί η εικόνα στην δημιουργία της. Βασικός συντελεστής που ορίζει τη δημιουργία μιας εικόνας είναι το περιεχόμενό της. Επί των πλείστων το περιεχόμενο των διαφημίσεων αποτελείτο από φωτογραφίες. Κατά αυτό τον τρόπο, διαπιστώνεται η μεγάλη δύναμη που κατέχει η φωτογραφία στο υπό συζήτηση πλαίσιο. Και εφόσον οι διαφημίσεις κατακλύζουν την αγορά προκύπτει η ανάγκη το περιεχόμενο μιας διαφήμισης, εν προκειμένω η φωτογραφία, να ικανοποιεί το σκοπό της δημιουργίας της, ώστε να θεωρείται επιτυχημένη και αποδοτική. Το θέμα της διπλωματικής είναι ο ρόλος της φωτογραφίας στη διαφήμιση, η διαφημιστική φωτογραφία και τα είδη της, καθώς και τα επιμέρους χαρακτηριστικά αυτής και εν συνεχεία η δημιουργία μιας πρότασης από σειρά φωτογραφιών, αξιοποιώντας τις παραπάνω γνώσεις και συνδυάζοντας αυτές με έρευνα εταιρικού πλαισίου συγκεκριμένης εταιρίας χειροποίητων κοσμημάτων.