Σχεδίαση φορητού συστήματος στήριξης ποδηλάτου για εσωτερικό χώρο : - Βασαλάκης, Λεωνίδας-Ανάργυρος (2017)
Το ποδήλατο, από την ανακάλυψή του μέχρι και σήμερα, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας πολλών ατόμων ανά τον κόσμο. Ξεκίνησε ως ένα απλό μέσο μεταφοράς και έχει καταλήξει να είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας. Η χρήση του ολοένα και αυξάνεται και ξεπερνάει τη βασική ανάγκη της μεταφοράς από το ένα μέρος στο άλλο. Πλέον, μπορείς να τρέξεις σε αγώνες με αυτό, να ταξιδέψεις και να κοινωνικοποιηθείς Η γκάμα των ειδών είναι τεράστια και έτσι απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και σωματικών ικανοτήτων. Όσο εύκολο είναι να κάνεις ποδήλατο, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις χώρο να το αποθηκεύσεις, ειδικότερα στις όλο και πιο πυκνοκατοιμημένες περιοχές των πόλεων. Με την κλοπή των ποδηλάτων στα ύψη, ο καθένας που ενδιαφέρεται για το ποδήλατό του, δε ρισκάρει να το κλειδώσει σε εξωτερικό χώρο γιατί πέρα από το ρίσκο της κλοπής, το αφήνει και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Το πρόβλημα αυτό εντείνεται όταν κάποιος ταξιδεύει με αυτό και δεν έχει το δικό του χώρο και πολλές φορές την άνεση να το αποθηκεύσει μέσα. Είναι μεγάλη αυτή η ομάδα που επιλέγει να ταξιδέψει με ποδήλατο είτε για αναψυχή είτε για να πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα και είναι ακόμα πιο μεγάλη η ομάδα που δεν το κάνει αυτό επειδή δεν ξέρει που να το βάλει αν το πάρει μαζί της. Ο εντοπισμός αυτού του προβλήματος οδήγησε στην διεξαγωγής της διπλωματικής αυτής. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι ο λεπτομερειακός σχεδιασμός ενός συστήματος στήριξης ποδηλάτου που θα λύνει το πρόβλημα της αποθήκευσής του σε κάποιον που ταξιδεύει με αυτό.