Η χρήση των οπτικών γεωμετρικών μοτίβων στον ανθρωπογενή σχεδιασμό : - Ντόκορος, Ηλίας (2017)
Σε αυτή τη διπλωματική εργασία, γίνεται μια διερεύνηση στη σχέση αισθητικής αντίληψης και λειτουργίας στο σχεδιασμό. Γίνεται επίσης παρουσίαση των γεωμετρικών σχημάτων και των μαθηματικών κανόνων που δημιουργούν τα οπτικά μοτίβα. Ακόμα, παρουσιάζονται τα φυσικά οπτικά μοτίβα, όπως παρουσιάζονται στις φυσικές δομές και τέλος, δίνονται λειτουργικά και αισθητικά παραδείγματα γεωμετρικών οπτικών μοτίβων στον ανθρωπογενή σχεδιασμό (τέχνη-αρχιτεκτονική-γραφιστικός/βιομηχανικός σχεδιασμός).