Mobile learning : - Πλατινάκης, Κωνσταντίνος (2016)
Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει την πρόθεση χρήσης της τεχνολογίας QR ως εργαλείο μάθησης και να μελετήσει τους παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάζουν την χρήση της τεχνολογίας, από μαθητές Γυμνασίου. Η έρευνα θα επιδιώξει να διερευνήσει τη σχέση που έχουν η ύπαρξη κινήτρων ευχαρίστησης, η προηγούμενη εμπειρία, η αντιλαμβανόμενη ευκολία χρήσης, η ύπαρξη συνθηκών διευκόλυνσης της χρήσης, η κοινωνική επιρροή, η αντιλαμβανόμενη χρησιμότητα, το τεχνολογικό άγχος, η επίδοση του μαθητή στα μαθήματα, ο χρόνος μελέτης, η τάξη φοίτησης και το φύλο του μαθητή με την πρόθεση χρήσης της τεχνολογίας QR ως εργαλείο μάθησης. Επίσης καταγράφεται η γνώμη των μαθητών για την τεχνολογία QR μετά από την παρουσίαση και την χρήση της στο πλαίσιο πιλοτικών διδασκαλιών, καθώς και η άποψη των μαθητών ως προς τα διδακτικά αντικείμενα στα οποία εκτιμούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η τεχνολογία.