A case tool for S.S.A.D.M. = - Ρούσσα, Βασιλική (2015)
Η S. S. A. D. M. είναι μια μεθοδολογία ανάπτυξης λογισμικού, που χρησιμοποιεί το μοντέλο καταρράκτη για την ανάλυση και τον σχεδιασμό του λογισμικού. Αποτελείται από εφτά στάδια, το καθένα από τα οποία αποτελείται από αρκετά βήματα στα οποία ο χρήστης δημιουργεί πίνακες ή διαγράμματα ή και τα δύο που τον βοηθούν να κάνει ανάλυση της επιχείρησης από διάφορες οπτικές γωνίες για να σχεδιάσει πιο σωστά και ολοκληρωμένα το λογισμικό που αναπτύσσει. Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας προσφέρει υποστήριξη στην μεθοδολογία S.S.A.D.M., αποτελεί δηλαδή ένα εργαλείο CASE. Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το εργαλείο ακολουθεί τα βήματα της μεθοδολογίας, συμπληρώνει τους απαραίτητους πίνακες, τους επεξεργάζεται και τους αποθηκεύει και με τη βοήθεια του yEd δημιουργεί και αποθηκεύει διαγράμματα, για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του λογισμικού. Η ανάλυση του εργαλείου έγινε με τη χρήση της μεθοδολογίας RUP, ο κώδικάς του είναι γραμμένος με την γλώσσα προγραμματισμού Java και το περιβάλλον ανάπτυξης του χρησιμοποιήθηκε είναι το Eclipse.