Εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου για κινητές συσκευές (mCommerce) : - Βελεσιώτη, Τριανταφυλλιά (2016)
Σκοπός της εν λόγω μεταπτυχιακής εργασίας, είναι η συλλογή, καταγραφή και παρουσίαση στοιχείων που αναφέρονται στο κινητό ηλεκτρονικό εμπόριο (mobile Commerce) και στις περισσότερες οντότητες οι οποίες είναι στενά συνδεδεμένες με αυτό. Προκειμένου η εν λόγω μελέτη να θεωρηθεί ορθή και αποτελεσματική ως προς τα στοιχεία που αναλύει και παρουσιάζει, διαχωρίζεται σε τρία (3) βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται και αναλύεται εν συντομία η έννοια και τα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου, της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και του Mobile Commerce ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο οροθετούνται σχετικά τα στοιχεία για τις συσκευές από τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί το Mobile Commerce γενικά και ειδικότερα μέσω των Mobile apps. Στο ίδιο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια και τα χαρακτηριστικά των Mobile Apps, το κατανομή, οι συνήθειες και τα προφίλ χρηστών της αγοράς όπως επίσης και οι σημαντικότεροι παίκτες. Ακόμα καταγράφονται τα βασικά βήματα για τον σχεδιασμό και τη διάθεση μίας εφαρμογής. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο διαχωρισμός των Apps και οι τρόποι διάθεσης αυτών όπως επίσης και τα μοντέλα εσόδων από τα Mobile Apps.