Ελληνικά ξενοδοχεία και αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων μάρκετινγκ : - Νεστοράκης, Κωνσταντίνος; Γκιουλάκης, Γεώργιος (2016)
Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στον ηλεκτρονικό τουρισμό. Πραγματεύεται τη σημαντική προσφορά του διαδικτύου στον τομέα του τουρισμού και εστιάζει στην λειτουργία και τις υπηρεσίες που αυτή προφέρει στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αρχικά, καταγράφονται ορισμένες πληροφορίες και ορισμοί σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση στον τουρισμό και στον κύκλο διακοπών του τουρίστα. Στη συνέχεια περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η αγορά ενός τουριστικού πακέτου καθώς και τα στάδια ολοκλήρωσής του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δραστηριότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στον τουρισμό, τις πολιτικές που εφαρμόζουν αλλά και στα στοιχεία που εστιάζουν για να προωθήσουν διαδικτυακά τις υπηρεσίες τους. Επίσης, παρουσιάζονται όλες οι ενέργειες και οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα τουριστικά γραφεία και οι πράκτορες του διαδικτύου στις μέρες μας, ενώ γίνεται αναφορά στο Booking.com και Εxpedia, δύο εκ των κολοσσών των τουριστικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Έμφαση δίνεται και στην αναζήτηση καταλύματος, ένα από τα βασικά στάδια του κύκλου διακοπών.