Το κανονιστικό πλαίσιο για τις επιθέσεις στα πληροφοριακά συστήματα : - Καραδημητρόπουλος, Αλέξανδρος (2016)
Στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ολοκληρώθηκε η διπλωματική εργασία με τίτλο “Το κανονιστικό πλαίσιο για τις επιθεσεις στα πληροφοριακά συστήματα”. Η εργασία εστιάζει στα Πληροφοριακά Συστήματα και στο κανονιστικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), αλλά και της περεταίρω εφαρμογής τους στα κράτη μέλη. Βάσει των οδηγιών γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες έννοιες όπως αυτή των κρίσιμων υποδομών, των Κυβερνοεπιθέσεων, της Κυβερνοασφάλειας που διέπονται στα πλαίσια της Ε.Ε, αλλά και παραδειγμάτων για την καλύτερη αντίληψη των εννοιών και των περιπτώσεων τις οποίες περιλαμβάνου. Εν κατακλείδι, ολοκληρώνεται η μελέτη εξετάζοντας μέσα από τις οδηγίες της Commission και τις προτάσεις που έχουν θεσπιστεί, η εφαρμογή τους για το Ελληνικό Κράτος και η διαμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας ώστε να περιλαμβάνει τους κανόνες και τις οδηγίες για την προστασία των χρηστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων, βάσει των δεδομένων οδηγιών αλλά και του Νόμου Πλαισίου που έχει προταθεί θα την οδηγία 2013/40/ΕΕ.