E-Learning μάθηση με χρήση νέων τεχνολογιών : - Βακρά, Στέλλα (2016)
Η εργασία αυτή, η οποία έγινε στα πλαίσια εκπόνησης διπλωματικής επιχειρεί να παρουσιάσει συστήματα εκπαίδευσης που ενισχύονται με νέες τεχνολογίες, στηρίζουν τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο και προσαρμόζονται κατάλληλα στις ικανότητες των χρηστών . Διερευνά το τοπίο της χρήσης τεχνολογιών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζοντας τεχνολογίες μάθησης που βοηθούν το μαθητευόμενο να δημιουργήσει το δικό του χώρο εκπαίδευσης ενισχύοντας την αναζήτηση ,τη δημιουργικότητα ,υποστηρίζοντας διάχυση πληροφορίας και χρήση απομακρυσμένων υποδομών μάθησης, πειραματισμού και εκπαίδευσης πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα. Στο πρώτο κεφάλαιο αποσαφηνίζεται η έννοια του e- learning ( μάθηση με χρήση νέων τεχνολογίων) , αναφέρονται οι παιδαγωγικές αρχές που υλοποιούνται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και επισημαίνονται τα οφέλη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία . Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται προγράμματα εκπαίδευσης υποβοηθούμενα από τις νέες τεχνολογίες σε διάφορες χώρες καθώς και στρατηγικές ανάπτυξης εκπαιδευτικών συστημάτων με χρήση τεχνολογικών μέσων . Στο τρίτο κεφάλαιο αποσκοπώντας στη σε βάθος παρουσίαση του τρόπου που οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία επιχειρείται εκτενέστερη αναφορά στο ρόλο των υπολογιστών, των εκπαιδευτικών λογισμικών , του διαδικτύου και των πολυμεσικών εφαρμογών στην τάξη . Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο τρόπος ενσωμάτωσης και η στοχοθεσία των νέων τεχνολογιών στις βαθμίδες της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια,δευτεροβάθμια,ανώτατη). Παράλληλα, τονίζεται ο ρόλος τους στην ομάδα των ατόμων με ιδιαιτερότητες και μαθησιακές δυσκολίες και δή στην περίπτωση του αυτισμού. Τέλος, αναφέρεται η συμβολή των νέων τεχνολογίων στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια βίου μάθηση . Στο πέμπτο κεφάλαιο διερευνάται το mobile learning με όλες τις πιθανές θετικές και αρνητικές πτυχές του Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η περίπτωση της πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης τηλ εκπαίδευσης . Στο έβδομο γίνεται παρουσίαση της υπολογιστικής νέφους . Στο όγδοο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια σειρά από σύγχρονα τεχνολογικά εκπαιδευτικά εργαλεία που ενισχύουν την εκπαιδευτική πράξη .