Επεξεργασία και παροχή πολυμεσικών υπηρεσιών σε περιβάλλον Cloud computing : - Καραπέτσας, Αθανάσιος (2016)
Η παρούσα Εργασία επικεντρώνεται στην επεξεργασία και την παροχή πολυμεσικών υπηρεσιών σε περιβάλλον CC και η διάρθρωσή της έχει ως εξής. Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στην έννοια του cloud computing, παρατίθενται ο ορισμός και τα διάφορα χαρακτηριστικά του, τα μοντέλα υπηρεσιών και υποδομής, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Επιπλέον, γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στο ζήτημα της ασφάλειας, αντικείμενο μεγάλης πολεμικής και ανησυχίας. Στη συνέχεια εξετάζονται σε μεγαλύτερο βάθος μερικές από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές CC, καταγράφονται τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους και αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο αυτές αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα του CC. Στο κύριο μέρος της εργασίας το ενδιαφέρον εστιάζεται στις πολυμεσικές υπηρεσίες, στην επεξεργασία και παροχή τους σε περιβάλλον CC. Αναλύεται η αρχιτεκτονική των πολυμεσικών συστημάτων CC (multimedia cloud computing), οι έννοιες του media cloud και του cloud media, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους διευθετούνται τα ζητήματα της κατανομής φορτίου και της εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπλέον, καταγράφονται κάποιες από τις σημαντικότερες πολυμεσικές εφαρμογές CCκαι περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας τους και τα οφέλη που αποκομίζουν από την χρήση των υπηρεσιών CC. Στο τέλος γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στο mobile CC, περιγράφονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αναφέρεται η συσχέτισή του με το πολυμεσικό CCκαι καταγράφονται κάποιες από τις εφαρμογές που βασίζονται σε αυτό. Κλείνοντας καταγράφονται τα συμπεράσματα της εργασίας αυτής, όπως και κάποιες προτάσεις για μελλοντική έρευνα.