Μέτρα πιστωτικού κινδύνου και διεθνή λογιστικά πρότυπα : - Μπενέκου, Ελένη (2016)
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο των απαιτήσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα Αναλογιστικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να διευρύνουμε τις γνώσεις μας στον Χρηματοοικονομικό και Λογιστικό Τομέα κατανοώντας το Λογιστικό Σύστημα της χώρας μας κάνοντας μία αναφορά σε έννοιες της Λογιστικής, στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τονίζοντας την χρησιμότητά τους και τον τρόπο που αυτά συμβάλλουν στη παγκόσμια Οικονομία. Αφού κάνουμε σύγκριση των ΕΛΠ και των ΔΛΠ θα αναφερθούμε στον τρόπο Διαχείρισης του Πιστωτικού Κινδύνου και πως αυτός μπορεί να εκτιμηθεί. Για την μελέτη αυτή θα αναφερθούμε στη μέθοδο της Ανάλυσης Κυρίων Συνιστωσών και της Παλινδρόμησης Κυρίων Συνιστωσών με σκοπό τη δημιουργία ενός οικονομετρικού μοντέλου σύμφωνα με την εφαρμογή του ΔΛΠ 39 στη χώρα μας.