Ηλεκτρονικός τουρισμός στην Ελλάδα & δημιουργία τουριστικής υπηρεσίας 'all-in-onetravel' : - Μαστορόπουλος, Αθανάσιος; Αυλωνίτης, Αντώνης (2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μελέτη του ηλεκτρονικού τουρισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς η μελέτη, οργάνωση και κατασκευή μιας πρωτότυπης υπηρεσίας η οποία θα μπορούσε να προσφέρει οφέλη στον ελληνικό τουρισμό. Εξετάσαμε την συμπεριφορά των τουριστών και το πώς ο ηλεκτρονικός τουρισμός μπορεί να επηρεάσει την Ελληνική οικονομία και μελετήσαμε τα βήματα για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στον Ελλαδικό χώρο. Στο τέλος της εργασίας αυτής, παραθέτουμε την υπηρεσία η οποία κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να βοηθήσει τον ηλεκτρονικό τουρισμό στην Ελλάδα υιοθετώντας ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές. Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία θα παρέχεται από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες μέσω κουπονιών-εκπτώσεων σε ταξιδιώτες/καταναλωτές για φαγητό και αγορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Τα εκπτωτικά κουπόνια θα προσφέρονται μέσω της υπηρεσίας αυτής από τους εκάστοτε τοπικούς καταστηματάρχες με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους. Ακόμη η υπηρεσία αυτή θα παρέχει έγκυρη και συνεχώς ανανεωμένη ενημέρωση σχετικά με δρομολόγια και διάφορες άγνωστες παροχές (δυνατότητες) στον προορισμό της επιλογής του ταξιδιώτη/καταναλωτή και τέλος μέσω αυτής της υπηρεσίας θα αντλούνται οικονομικά δεδομένα αλλά και στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις των τουριστών με σκοπό την χρησιμοποίησή τους για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε περιοχή.