Χειρισμός ανθρωποειδούς ρομπότ NAO με Kinect : - Ανδρουλάκης, Εμμανουήλ; Χαρτοματσίδης, Μιχαήλ (2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τον έλεγχο των κινήσεων του ρομπότ ΝΑΟ με τη βοήθεια της συσκευής Kinect. Η βιβλιογραφική επισκόπηση που ακολουθεί περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δυο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε πρακτικά να τα συνδέσουμε και να πειραματιστούμε. Αρχικά θα γίνει μια εισαγωγή σε βασικά σημεία του hardware και software του ρομπότ και της κάμερας Kinect έτσι ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για να κατανοήσει τις λεπτομέρειες που καθίστανται κρίσιμες στην ανάπτυξη της εφαρμογής που υλοποιήθηκε. Επιπλέον θα παρουσιαστούν και κάποια πειράματα που έχουν γίνει στα οποία το ρομπότ είτε ελέγχεται από κάμερα Kinect είτε από κάποια κάμερα βάθους. Για κάθε ένα από τα παραπάνω πειράματα θα γίνει παρουσίαση των βασικών πληροφοριών που τα αφορούν καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν (όπου αυτό είναι δυνατόν). Τέλος, θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί η εφαρμογή που αναπτύχθηκε έτσι ώστε να γίνει εμφανής ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε πρακτικά να τα συνδέσουμε και να πειραματιστούμε.