Σχεδιασμός προγράμματος HACCP σε μονάδα χονδρεμπορίου αλιευμάτων : - Παπαζήσης, Αθανάσιος (2016)
Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων σε συνδιασμό με τις συνεχώς αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή, υγιεινά και υψηλώς ποιoτικά τρόφιμα, οδήγησε στην ανάγκη ανάπτυξης και εφαρμογής συστημάτων ελέγχου και ασφάλειας των τροφίμων στις βιομηχανίες παραγωγής όπως το σύστημα Ανάλυσης Κινδύνου στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (H.A.C.C.P. - Hazard Analysis and Critical Control Points), τα διεθνή πρότυπα ISO και ο κώδικας SQF από το ινστιτούτο Safe Quality Food των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.