Η κουλτούρα των "Άλλων" : - Χριστοφέλλης, Δημήτρης (2016)
Αυτή η εργασία ξεκίνησε με σκοπό να βοηθήσει τον/την ταξιδιώτη/τισσα που επισκέπτεται μια χώρα να καταλάβει τα μικρά χαρακτηριστικά που αποτελούν την κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεται. Τα χαρακτηριστικά που επιλέχθηκαν ποικίλουν από τρόπους στο τραπέζι ή συνήθειες στην καθημερινότητα ή τρόπους χαιρετισμού. Από αυτά επιλέξαμε όσες πρακτικές ήταν εμφανώς διαφορετικές από αυτές που θα συναντούσαμε στην Ελλάδα. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήσαμε παρατηρήσαμε ότι στους ελληνικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς οι πληροφορίες που παρέχονταν ήταν περιορισμένες όσον αφορά σε έθιμα και γιορτές, τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος/α κ.ο.κ., ενώ δεν περιείχαν πληροφορίες για τα μικρά (πιθανόν «ήσσονος σημασίας») χαρακτηριστικά της κουλτούρας που συναντάμε σε κάθε χώρα. Έτσι, όταν οι επισκέπτες πηγαίνουν σε μια χώρα αγνοώντας αυτές της μικρές λεπτομέρειες και ‘’αποκόβοντάς’’ τες από την εμπειρία τους, εμποδίζονται να εμβαθύνουν, να παρατηρήσουν και να εκτιμήσουν την κουλτούρα της χώρας στην οποία έχουν ταξιδέψει.