Ρωμαϊκή έπαυλη : - Τσιμναδή, Ευαγγελία (2016)
Το θέμα της εργασίας σχετίζεται με την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού υλικού το οποίο είναι ένα βίντεο με τίτλο «Ρωμαϊκή Έπαυλη: μνήμες του χθες… στιγμιότυπα του σήμερα». Μέσα από αυτό παρουσιάζονται αναλυτικά οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αναδειχθεί ο χώρος της «Ρωμαϊκής Έπαυλης» που βρίσκεται στον συνοικισμό της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Π. Αγιορείτου- Αχιλλείου. Επιπλέον εκτός από την παρουσίαση του μνημείου και του τρόπου με τον οποίο οργανώνονται οι χώροι στο πλαίσιο των έργων ανάδειξης, παρουσιάζεται και ο κόπος όλων εκείνων που εργάστηκαν προκειμένου ο χώρος να πάρει τη σημερινή του μορφή, μέσα από την καθημερινότητα του αρχαιολόγου και της ομάδας εργασίας. Εκτός όμως από τα παραπάνω ο τίτλος της εφαρμογής «Ρωμαϊκή Έπαυλη: μνήμες του χθες… στιγμιότυπα του σήμερα», μεταφέρει το μήνυμα ότι εκείνοι που ζουν καθημερινά σε έναν τέτοιο χώρο, καθώς εργάζονται, εκτός από τις ανεπανάληπτες εικόνες που αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια τους σταδιακά, κατά τη διάρκειά της ανασκαφής, βιώνουν και τις εμπειρίες της δικής τους σύγχρονης πραγματικότητας. ….γιατί το μνημείο καθώς ανασκάπτεται, αποκαλύπτεται και μας παραδίδει τις μνήμες του χθες, που από μόνο του κουβαλά. Παράλληλα όμως γίνεται η αφορμή για να βιώσουμε την καθημερινή μας σύγχρονη ζωή, από την οποία απομονώνουμε στιγμιότυπα που αργότερα και αυτά θα γίνουν αναμνήσεις…