Μαθηματικά μοντέλα για την διάδοση φωτιάς : - Αγγελίδης, Χρήστος (2016)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται ένα μοντέλο για την διάχυση της φλόγας σε ένα κατακόρυφο τοίχο η οποία τροφοδοτείται με ένα εύφλεκτο υλικό το οποίο απελευθερώνται από τον τοίχο. Το εύφλεκτο υλικό προκύπτει από την πυρόλυση του τοίχου, δηλαδή την χημική διάσπαση οργανικών υλικών με την θέρμανση απουσία οξυγόνου και άλλων αντιδραστήριων εκτός πιθανόν από ατμό. Θα βασιστούμε στην εργασία των D.A.FIDLER και A.A.LACEY με τίτλο «Dynamics of vertical fire spread» η οποία δημοσιεύτηκε στο «IMA Journal of Applied Mathematics (2012)». Θα την διερευνήσουμε και θα σχολιάσουμε κάποια από τα αποτελέσματα τα οποία παραθέτει. Επιπλόν θα κάνουμε κάποιες πρσομοιώσεις για να δούμε πως συμπεριφέρονται κάποια από τα μοντέλα πυρκαγιάς που παρουσιάζονται σε αυτήν. Θα τα σχολιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να τα γενικεύσουμε. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος δημιουργήσαμε πιο απλές πρσομοιώσεις από αυτές που υπήρχαν στην εργασία οι οποίες όμως έχουν παρόμοια συμπεριφορά. Τέλος έγινε προσπάθεια να εξηγηθούν τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων και να συγκριθούν μεταξύ τους ώστε να βγούν συμπεράσματα που θα δώσουν ιδέες για παιρεταίρω έρευνα στο μέλλον.