Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε περιβάλλον android με τεχνικές data mining : - Ουσαντζόπουλος, Κωνσταντίνος (2015)
Το λειτουργικό σύστημα Android παρέχει πρόσβαση σε εφαρμογές βάσει μοντέλου δικαιωμάτων. Σε αυτήν την εργασία χρησιμοποιούμε τα δικαιώματα ασφαλών και κακόβουλων εφαρμογών ως δομή δεδομένων για να ανακαλύψουμε γνώσεις ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε αν μια εφαρμογή από το Google Play είναι ασφαλής ή κακόβουλη χρησιμοποιώντας τις διάφορες τεχνικές και αλγόριθμους εξόρυξης δεδομένων της Rapidminer για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δείξουμε τον τρόπο συλλογής των δεδομένων και την ανάλυσή τους για να επιτύχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα εφαρμόσουμε με μια εφαρμογή Android και έναν διακομιστή Java. Ο χρήστης μέσω μιας απλής εφαρμογής Android θα είναι σε θέση να πληκτρολογήσει το όνομα της εφαρμογής στο Google Play που θέλει να ελέγξει. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα επικοινωνεί τοπικά με το διακομιστή όπου θα πραγματοποιηθεί η ανάλυση και η πρόβλεψη μέσω του Rapidminer. Τέλος επιστρέφει στην οθόνη του χρήστη την πρόβλεψη αν η εφαρμογή που ψάχνει είναι κακόβουλη ή όχι.