Μελέτη της επίδρασης διαφόρων μορφών επιχειρησιακών πληροφοριακών συστημάτων και κοινωνικών δικτύων στην επιχειρησιακή ευελιξία των ελληνικών επιχειρήσεων : - Αρμενάκης, Ελευθέριος (2016)
Η διπλωματική αυτή εργασία μελετά και συγκρίνει την επίδραση διαφόρων μορφών επιχειρησιακών πληροφοριακών συστημάτων, καθώς επίσης και των κοινωνικών δικτύων και των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην επιχειρησιακή ευελιξία. Επίσης μελετά την επίδραση της επιχειρησιακής ευελιξίας στις επιχειρηματικές επιδόσεις. Για την μελέτη όλων των παραπάνω κάναμε έρευνα ερωτηματολογίου. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από 78 Ελληνικές επιχειρήσεις και κάνοντας μελέτη συσχετίσεων μεταξύ μεταβλητών, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επιχειρησιακά συστήματα έχουν θετική επίδραση στην επιχειρησιακή ευελιξία, η οποία όμως διαφέρει σημαντικά μεταξύ διαφόρων μορφών συστημάτων. Επίσης από τα αποτελέσματα φάνηκε να υπάρχει μια ισχυρή θετική συσχέτιση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων και των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην επιχειρησιακή ευελιξία η οποία με την σειρά της επηρεάζει θετικά τις επιχειρηματικές επιδόσεις. Από την πλευρά των επιχειρησιακών πληροφοριακών συστημάτων την ισχυρότερη θετική συσχέτιση με την επιχειρησιακή ευελιξία είχαν τα συστήματα επιχειρησιακής ευφυίας (Business Intelligence) και τα συστήματα διαχέιρισης σχέσεων με τους πελάτες (Customer Relationship Management).