MalOrbot : - Μητακίδης, Ευάγγελος; Τακετζής, Δημήτριος (2016)
Το διαδίκτυο δε δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε έχοντας ως βασική προτεραιότητα την τήρηση της ανωνυμίας των χρηστών. Γι ́ αυτόν το λόγο έχει παρατηρηθεί σημαντι- κή ανάπτυξη μεθόδων για την προστασία της ανωνυμίας των χρηστών, όπως είναι το δίκτυο ανωνυμίας Tor. Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η σχεδία- ση και υλοποίηση ενός απλού στην εφαρμογή αλλά πολύ αποτελεσματικού σχήματος απο-ανωνυμοποίησης της δικτυακής κίνησης του χρήστη που διοχετεύεται μέσω Tor. Αυτό γίνεται με τον έλεγχο τόσο της κίνησης που εξέρχεται από τον Onion Proxy (OP) όσο και της κίνησης που εισέρχεται στον κόμβο Εξόδου (exit node). Πιο συγκε- κριμένα, η υλοποίηση έχει γίνει στη δημοφιλή πλατφόρμα του Android με τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού, το οποίο έχει το διττό ρόλο να μεταβάλλει κατάλληλα δρώντας ώς ενδιάμεσος (man-in-the-middle) την κίνηση του χρήστη πριν εισέλθει στο δίκτυο Tor καθώς και να ορίζει τον OP. Επίσης, χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο κόμβο ε- ξόδου που είναι υπό τον έλεγχο του επιτιθέμενου. ́Οταν η κίνηση του χρήστη διέρχεται από το συγκεκριμένο κόμβο εξόδου φιλτράρεται και οι λεπτομέρειες της διεύθυνσης IP του χρήστη καθίστανται ορατές. Πέρα από την απο-ανωνυμοποίηση της κανονικής HTTP κίνησης που διέρχεται μέσω του δικτύου Tor, η προτεινόμενη αρχιτεκτονική είναι ικανή να μεταχειρίζεται εξίσου αποτελεσματικά κάθε αίτηση HTTPS.