Κυβερνοπόλεμος και επιθέσεις στο διαδίκτυο : - Σίμου, Φλώρα (2016)
Η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών είναι ένας κλάδος που στις μέρες μας αναπτύσσεται εκθετικά. Η ανάπτυξη αυτή εγκυμονεί διάφορους κινδύνους με αποτέλεσμα την δημιουργία μίας νέας μορφής πολέμου. Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η κατανόηση του όρου "Κυβερνοπόλεμος" σε σχέση με τις συγγενείς έννοιές του, όπως κυβερνοεπιθέσειςκαι κυβερνοχώρος. Αρχικά αναλύεται αυτή η μορφή πολέμου και διαχωρίζεται από τον κινητικό και τον ηλεκρονικό πόλεμο με την χρήση παράθεσης σχετικών παραδειγμάτων και αναπτύσσεται το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Τέλος αναφέρονται οι τρόποι που κάποιος μπορεί να προκαλέσει μία επίθεση στον Κυβερνοκόσμο καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης μιας κυβερνοεπίθεσης.