Η εξέλιξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κύπρο : - Λιμισή, Χρυσοβαλάντω (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του πλαισίου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Κύπρο. Αναφέρονται οι σημαντικότερες ηλεκτρονικές εφαρμογές που υπάρχουν στην Κύπρο καθώς και η προστασία που απαιτείται να υπάρχει στα προσωπικά μας δεδομένα όταν τις χρησιμοποιούμε. Η διπλωματική μου αναφέρει, βάση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (προστασία του ατόμου), λύσεις και συμβουλές στους χρήστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές εφαρμογές. Η ραγδαία ανάπτυξη του internet έχει επιτρέψει την εμφάνιση νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-Government). Ο όρος της ηλεκτρονικής διακυβερνησης, συνδέθηκε με την χρήση του Διαδικτύου για την διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση οι Κυβερνήσεις θα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο και να δημιουργήσουν μια κοινωνία πιο ασφαλές, πιο γρήγορη και πιο αποδοτική για τον κάθε πολίτη. Με την παροχή των δημόσιων υπηρεσιών βελτιώνεται η επικοινωνία και η ποιότητα εξυπηρέτησης κάθε πολίτη, προς κάθε κατεύθυνση. Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα αποκτήσουν ευελιξία, προσαρμοστικότητα και θα λειτουργούν στη βάση στρατηγικής, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους. Επιπλέον, μέσω της οργανωτικής αναδιάρθρωσης και καλύτερης αξιοποίησης των πόρων θα επιτευχθεί μείωση του κόστους και αύξηση της αποτελεσματικότητας.