Σχεδίαση φυτοδοχείων για ερασιτεχνική, αστική καλλιέργεια σε μικρούς εξωτερικούς χώρους - Βλαχάκη, Ιουλία-Γεωργία (2015)
Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη συστήματος καλλιέργειας για ερασιτέχνες καλλιεργητές που διαμένουν σε σπίτια με μικρούς εξωτερικούς χώρους σε αστικό περιβάλλον. Το σύστημα πρέπει να είναι απλό στη χρήση του, να ευνοεί τη μέγιστη παραγωγικότητα, να είναι οικολογικό κατά τη χρήση του αλλά και μετά τον κύκλο ζωής του και κυρίως να είναι οικονομικό. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείται η ανάγκη του ανθρώπου για φρέσκια τροφή, εκπαίδευση και ενασχόληση με τη φύση, αξίες και δραστηριότητες οι οποίες έχουν εκλείψει με την αστικοποίηση και την τυποποίηση των τροφίμων. Τέλος μελετάται η κατασκευασιμότητα του αντικειμένου εντός των συνόρων, οι διαφορετικοί τρόποι παραγωγής που προκύπτουν από τα υλικά που θα επιλεχθούν και κατά πόσο είναι ρεαλιστική η ενσωμάτωσή του στην ελλιπή αγορά της Ελλάδας.