Μελέτη και σχεδίαση ποδηλατικού κράνους : - Σακελλαρίου, Χαράλαμπος (2016)
Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την ανάδειξη των σχεδιαστικών προβλημάτων που συνδέονται με τα ποδηλατικά κράνη, ενώ επιχειρείται η βελτιστοποίηση κάποιων συναφών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, η εργασία επικεντρώνεται στην ανάλυση ενός ποδηλατικού κράνους και αναπτύσσει σχεδιαστικές προτάσεις που ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες του χρήστη-ποδηλάτη. Έμφαση δίνεται τόσο σε ζητήματα ασφαλείας και λειτουργικότητας αλλά και σε θέματα που αφορούν στην φιλικότητα της προτεινόμενης λύσης με το περιβάλλον.