Σχεδιασμός εφαρμογής της τεχνολογίας FRID σε επιχείρηση - πολυχώρο αθλητικών εγκαταστάσεων : - Μέμμου, Σοφία (2016)
Η εργασία επικεντρώνεται στην σχεδίαση ενός συστήματος βασισμένο σε τεχνολογίες RFID και στην εφαρμογή του σε μια επιχείρηση - πολυχώρο αθλητικών εγκαταστάσεων. Στόχος είναι, ο καλύτερος έλεγχος και η αύξηση της απόδοσης της επιχείρησης, μέσω της βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αξιοποίησης του υφισταμένου ανθρώπινου δυναμικού της. Με την εφαρμογή της τεχνολογίας RFID επιδιώκεται επίσης, η απόκτηση καλύτερης γνώσης των καταναλωτικών συνηθειών, η αύξηση των επιπέδων ασφαλείας και η κάλυψη διαφόρων λειτουργικών αναγκών, όπως καταγράφηκαν από την έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια της παρούσας εργασίας. Όπως προκύπτει από την παρούσα έρευνα, ο εκσυγχρονισμός και κάποιοι αυτοματισμοί μπορούν να μειώσουν το προσωπικό και τα πάγια έξοδα και να δημιουργήσουν επιπλέον πηγές εσόδων στις επιχειρήσεις, ώστε να είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Τέλος, με το προτεινόμενο σύστημα επιδιώκεται η έμμεση και έγκαιρη συλλογή πληροφοριών προκειμένου να διευκολυνθεί η διοίκηση της επιχείρησης.