Αποτίμηση της επιρροής των επιθέσεων ενάντια σε ελληνικούς διαδικτυακούς τόπους : - Πρέκας, Μιχαήλ (2016)
Αντικείμενο της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς ασφαλείας στον ελληνικό διαδικτυακό τόπο και να ελέγξει αν υπάρχουν «κερκόπορτες» σε αυτούς τους μηχανισμούς , αξιολογώντας και καταλήγοντας σε ορισμένα συμπεράσματα . πιο συγκεκριμένα θα μελετήσει μια βιβλιοθήκη παροχής ασφαλείας ,την βιβλιοθήκη του OpenSSL . θα τονιστεί η προσφορά της στον τομέα της ασφάλειας του διαδικτύου, καθώς και η πληθώρα των λειτουργιών που διαθέτει . ειδικότερα θα εστιάσει σε τρεις από τις ευπάθειες που αντιμετώπισε στην μέχρι τώρα πορεία της . στην συνέχεια μέσω εργαλείων που δημιουργήθηκαν θα πραγματοποιηθεί διαδικασία ανίχνευσης αυτών των χαρακτηριστικών σε ιστοσελίδες του ελληνικού διαδικτυακού τόπου , με τελικό στόχο την αξιολόγηση.στην Ελλάδα περίπου τα 2/3 του πληθυσμού έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο . αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ασφάλεια στη χρήση του διαδικτύου κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ, μιας και ο καθένας μας , το έχει εντάξει στην καθημερινότητα του . σύμφωνα με μελέτες η χρήση αυτή οφείλεται στην αμεσότητα που προσφέρει καθώς και στην πλέον εύκολη προσβασιμότητα κυρίως από κινητά . ο καθένας πλέον χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με διάφορα μέσα . οι προσφορές του είναι πολλές και η χρήση του απεριόριστη οδηγώντας τον χρήστη σε ατελείωτες ώρες εξερεύνησης των παροχών του . είναι όμως αυτή η χρήση τόσο ασφαλής όσο φαίνεται ; ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερους αυτό το ερώτημα . τόσο οι πιο απλοί χρήστες όσο και αυτοί που έχουν καταστήσει την χρήση του σχεδόν τρόπο ζωής, θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ;πολλές φορές γίνεται χρήση ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων. πολύ δεν εστιάζουν σε αυτόν τον τομέα μη έχοντας επίγνωση των κινδύνων και των επιπτώσεων που μπορεί να επέλθουν .