Ο ρόλος των μικρο-διαδράσεων κατά την αλληλεπίδραση χρήστη με "έξυπνες" συσκευασίες φαρμάκων : - Τσιαντζή, Κερασία (2016)
Τα άτομα με προβλήματα όρασης ή οι τυφλοί αποτελούν ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της κοινωνίας. Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με την όραση τους οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα τις υπόλοιπες αισθήσεις τους ώστε να παραμένουν ανεξάρτητοι και λειτουργικοί. Παρόλα αυτά το ζήτημα της φαρμακευτικής αγωγής και των φαρμάκων γενικότερα είναι αρκετά σοβαρό διότι οι συγκεκριμένοι χρήστες κινδυνεύουν περισσότερο να λάβουν λάθος φάρμακα ή δόσεις. Η επικείμενη έρευνα μελετά τη δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης με την δημιουργία μίας έξυπνης συσκευής ή συσκευασίας για την καλύτερη διαχείριση μιας φαρμακευτικής αγωγής. Ο σπουδαιότερος στόχος της μελέτης περίπτωσης είναι να σχεδιαστούν οι μικρο-διαδράσεις με τις οποίες θα αλληλεπιδράσει ο χρήστης ώστε να "επικοινωνήσει" ομαλά με την προηγμένη τεχνολογία που θα προταθεί, να διαχειριστή την φαρμακευτική του αγωγή ανεξάρτητος, να λάβει εγκαίρως τα φάρμακά του και να γνωρίζει εάν έχει ακολουθήσει σωστά την/τις δόσεις και τα ωράρια της αγωγής.