Transmedia fantasy worldbuilding : - Καλουντζή, Κυριακή (2016)
Η εργασία αφενός μελετά τα φανταστικά κοσμοείδωλα όπως αυτά έχουν προκύψει διαμεσικά στις διάφορες πλατφόρμες των μέσω της τέχνης (λογοτεχνία, κινηματογράφος, τηλεόραση, εμψύχωση, κόμιξ, κ.ο.κ.) τις μεθόδους με τις οποίες κατασκευάζονται και τις ανάγκες των κοσμοπλαστών όσον αφορά σε μεθοδολογικές και άλλες ελλείψεις. Αφετέρου παρουσιάζεται η διαδικασία της σχεδίασης μιας νέας μεθοδολογίας για τη δημιουργική κατασκευή φανταστικών κοσμοειδώλων, τέτοιων που να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορούν να στεγάσουν διαμεσικές αφηγήσεις. Το κύριο συστατικό για τη σχεδίαση της νέας μεθοδολογίας ήταν νέες προσεγγίσεις της έννοιας "κόσμος", με βάση τη συστημική θεωρία και οπτικοποιήσεις αυτής, όπως και το ερευνητικό ερώτημα που αφορά στη σχέση αληθοφάνειας και πολυπλοκότητας σε υπό κατασκευή κοσμοπλασία. Η νέα μεθοδολογία για την κατασκευή φανταστικών κοσμοειδώλων ονομάστηκε Transmedia Fantasy Worldbuilding Triquetra (TFW Triquetra) και περιλαμβάνει τρία επαναληπτικά στάδια, σε τρεις ομάδες θεματικών, χωρίς τον περιορισμό του χρήστη. Η εργασία περιλαμβάνει πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής έρευνας, στο δεύτερο παρουσιάζεται η διεξαγωγή της έρευνας πεδίου και τα αποτελέσματά της, στο τρίτο αναλύονται ο προβληματικός χώρος, οι προδιαγραφές της σχεδίασης, ο ιδεασμός και η σύνθεση πιθανών λύσεων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η πρωτοτυποποίηση του μοντέλου TFW Triquetra και στο πέμπτο η ευρετική αξιολόγηση από χρήστες. Μέσα από αυτήν την εργασία ο αναγνώστης μπορεί να κατέχει έναν επεξηγηματικό και αναλυτικό οδηγό που θα παρέχει μια εκτενή επισκόπηση της μεθοδολογίας και των εργασιών που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός φανταστικού κοσμοειδώλου επαγγελματικού επιπέδου, όπως των πτυχών, παραμέτρων και συστατικών για τη σχεδίασή του.