Μελέτη διδακτικής προσέγγισης για την εκμάθηση αλγοριθμικής λογικής σε μαθητές 10 έως 14 ετών : - Γαρδέλη, Άννα (2016)
Το παραδοσιακό μοντέλο διδασκαλίας, μία τάξη με έναν εκπαιδευτικό να μιλάει και τους μαθητές να ακούν, είναι το μοντέλο που συναντάμε στα περισσότερα σχολεία. Παρόλο που οι μαθητές έχουν εξελιχθεί και ο τρόπος που μαθαίνουν αλλάζει. Όλο και περισσότεροι μαθητές ανήκουν στην κατηγορία των ενεργητικών μαθητών. Οι ενεργητικοί μαθητές μαθαίνουν καλύτερα μέσω της φυσικής δραστηριότητας και της εμπειρίας. Ο κύριος σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να παρουσιάσει μια μελέτη περίπτωσης για εκμάθηση αλγοριθμικής λογικής με τεχνικές μάθησης βασισμένες στη δραστηριότητα και το παιχνίδι, στα πλαίσια μιας τάξης. Η αλγοριθμική λογική είναι μια θεμελιώδη έννοια για την διδακτική της επιστήμης των υπολογιστών σε αρχάριους. Ενδιαφέροντα συμπεράσματα της μελέτης αφορούν την εκπαιδευτική αξία της συγκεκριμένης διδακτικής προσέγγισης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχάριοι στον προγραμματισμό μαθητές.