Communication of information in policy campaigns : - Ηλιοπούλου, Αφροδίτη (2016)
Σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι να αναδείξει πως οι αρχές και τα μοντέλα της σχεδίασης πληροφορίας και της θεωρίας επικοινωνίας μπορούν να εφαρμοστούν σε θέματα πολιτικής, με σκοπό τη δημιουργία καμπανιών - σαν σύνολο - αλλά και σχεδιαστικών προϊόντων που περιέχονται σε καμπάνιες, όπως τα infographics. Παράλληλα, εξετάζεται και ο ρόλος του διαδικτύου κατά τη διάρκεια των καμπανιών, από την πλευρά του κοινού αλλά και από αυτήν των πολιτικών, ενώ παρατίθενται και εικόνες οι οποίες τεκμηριώνουν όλα τα παραπάνω. Στη συνέχεια θα δούμε πως αυτές οι αρχές εφαρμόστηκαν με σκοπό τη δημιουργία της δημόσιας εικόνας του συλλόγου ρευματοπαθών και φίλων Κυκλάδων "Ίασις", ενώ ακολουθεί ένα ακόμα πρότζεκτ. Το πρότζεκτ αυτό είναι ένα σχεδιαστικό - πολιτικό προϊόν, το οποίο οπτικοποιεί τα προβλήματα των Μικρών Κυκλάδων. Τα προβλήματα αυτά είναι μεν γνωστά στους κατοίκους, που τα βιώνουν καθημερινά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση για αυτά, κυρίως από τη μεριά της πολιτείας. Ως εκ τούτου, ο σκοπός αυτού του σχεδιαστικού - πολιτικού προϊόντος είναι η ευαισθητοποίηση, με σκοπό την κινητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα αυτά. Εκτενής αναφορά γίνεται και στη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία ανατροφοδοτεί τη σχεδιαστική διαδικασία, ενώ στο τέλος από την όλη διαδικασία (έρευνα - σχεδίαση - αξιολόγηση) προκύπτουν και κάποια ερωτήματα για μελλοντική έρευνα.