Σχεδιασμός συστήματος ελέγχου και διαχείρισης φωτισμού για επαγγελματικούς χώρους : - Λαρόζας, Φραγκίσκος (2016)
Στόχος της διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός συστήματος ελέγχου του φωτός συνδυασμένο με μεμονωμένες μονάδες ανίχνευσης και καταγραφής των μεταβαλλόμενων συνθηκών. Οι ευφυείς μονάδες ελέγχου αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και παρακολουθούν τις προσωπικές προτιμήσεις τους σχετικά με το φως καθώς και τον τρόπο φωτισμού που επικρατεί στο γραφείο τους. Ο συνδυασμός με τους ασύρματους ενεργοποιητές φωτός και το λογισμικό ελέγχου επιτρέπει τόσο τη βελτιστοποίηση του φωτισμού βάση των προσωπικών προτιμήσεων του κάθε χρήστη όσο και την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.