Μελέτη και σχεδίαση συστήματος γυαλιών ηλίου και οράσεως - Τζαχσάν, Μαριάννα (2016)
Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία διερευνάται ο προβληματικός χώρος και αναδεικνύονται οι απαιτήσεις των χρηστών, με στόχο τη λεπτομερή σχεδίαση συστήματος γυαλιών οράσεων και ηλίου. Ειδικότερα, γίνεται έρευνα πάνω στο σύστημα γυαλιών ηλίου οράσεως καθώς και το ρόλο που έχουν μέσα στην κοινωνία με το πέρασμα του χρόνου. Έπειτα, ακολουθεί σύντομη έρευνα στο πώς διαμορφώνεται πλέον η αγορά των γυαλιών τόσο των οράσεως όσο και των ηλίου καθώς και οι τάσεις που επικρατούν. Η έρευνα συνεχίζεται διερευνώντας το χρήστη και στοχεύοντας στην αποσαφήνιση των αναγκών και των γνωρισμάτων του κάνοντας πρωτογενή έρευνα. Στη συνέχεια μελετώνται και καταγράφονται οι παθήσεις των οφθαλμών που διορθώνονται με τη χρήση γυαλιών οράσεως. Ακολουθεί εκτενής έρευνα υλικών τόσο για τα πλαίσια όσο και για τους φακούς των γυαλιών ηλίου και οράσεως. Έτσι, έχοντας υλοποιήσει εκτενή έρευνα, αποσαφηνίζονται οι σχεδιαστικές προδιαγραφές και η διπλωματική εργασία καταλήγει στο λεπτομερή σχεδιασμό του συστήματος γυαλιών οράσεως και ηλίου.