Εδαφολογική μελέτη για την κατασκευή ωμοπλίνθων στη Σύρο και ανάλυση των μηχανικών τους ιδιοτήτων - Περάκης, Κωνσταντίνος (2016)
Σκοπός της εργασίας είναι η κατασκευή ημισυμπιεσμένων ωμοπλίνθων με ενίσχυση από φυσικές ίνες, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα δομικό υλικό φθηνό, εύκολα κατασκευάσιμο από τον οποιονδήποτε, χωρίς τη χρήση μηχανικής υποστήριξης αλλά και υλικό που πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς δόμησης. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των μηχανικών ιδιοτήτων των ωμοπλίνθων με ενίσχυση από φυσική ίνα, χρησιμοποιώντας για πρώτη ύλη χώμα από τη περιοχή της Σύρου.