Δημιουργία εφαρμογής για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης σε παιδιά που εμπίπτουν στη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού με σύνδρομο Άσπεργκερ ή αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας : - Σκιαδά, Ρωξάνη (2016)
Η εξέλιξη των ατόμων με υψηλά λειτουργικό αυτισμό ή σύνδρομο Άσπεργκερ, παρουσιάζουν μειωμένη συναισθηματική ανάπτυξη και δυσκολίες στις κοινωνικές δεξιότητες. Η επικείμενη έρευνα μελετά τη δυνατότητα βελτίωσης των μειωμένων κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω μιας ενεργητικής προσέγγισης της τεχνολογίας, υποβοηθούμενη από θεραπευτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες. Με τον σχεδιασμός της αλληλεπιδραστικής εφαρμογής, εξετάζεται η δυνατότητα εξοικείωσης των παιδιών με την τεχνολογία, καθώς έχει αποδειχτεί σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης των νέων και συγκεκριμένα των παιδιών που εμφανίζουν διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Οι βασικοί στόχοι της έρευνας είναι η διερεύνηση στρατηγικών διδασκαλίας μίμησης σε συνδυασμό με υποστηρικτικές τεχνολογίες και τον τρόπο που θα μπορούσαν να φέρουν θετικά αποτελέσματα στην κοινωνική επικοινωνία.